Student Branch Logo
Среща на председателите на Студентски Клонове - 15-20.05.2000г, гр. Айндховен


Първоначалната идея на срещата беше да се съберат представители на клубовете от осми регион, но в последствие се оказа че има много представители и от други региони и срещата премина под мотото "Да съберем студентските клубове заедно!" Общия брой на участниците надхвърли 150, за което главна "вина" носят организаторите на срещата - студентския клуб на IEEE в ТУ на Айндховен и спомоществователите на събитието - компаниите PHILIPS и ASML. От българска страна в срещата участваха само двама представители - Сотир Узунов от ТУ - София и Пламен Петров от факултет "Артилерия, ПВО и КИС", гр.Шумен.

Организацията на срещата беше на изключително високо ниво домакините бяха подготвили всичко дo най-малките подробности и само веднъж се получи леко недоразумение, след като един от автобусите, превозващи участниците, получи повреда и се наложи неговата подмяна. Недоумение събуди и това, че на един от заявените участници е отказано получаването на виза от Холандското посолство в Техеран.

Програмата на срещата включваше курс за подготовка на водещи личности, която отне и по-голяма част от времето - първите два дни, последва посещение на изследователските центрове на компаниите спонсори - третия ден, симпозиум на тема "Imaging, making the invisible visible", т.е. "Представяйки си - да направим невидимото видимо" - четвърти ден и на петия ден домакините бяха подготвели екскурзия до най високата част в Холандия, а именно - "планината", както споделиха те за разположения в покрайнините на Маастрихт хълм с надморска височина от около 200 метра. Официалния език на срещата беше английския, като се чуваха също руска, италианска, българска и др. реч.

Изнесени бяха доклади относно същността и дейността на IEEE, перспективите й за развитие, организирани бяха дискусии на различни теми свързани най-вече с дейността на студентските клубове. Участниците бяха запознати с дейността на клубовете от различни Университети и преди всичко беше насърчено задаването на въпроси, което не ни затрудни особено.

Разменени бяха различни брошури и конспекти свързани с клубните активности, информация за Университети и не на последно място за самите държави, от които бяха и участниците. Голямо впечатление направи и импровизираната с помощта на турската група томбола, наградите за която бяха осигурени от самите нас. Подаръка, осигурен от българските участници в срещата - ръчно бродирана носна кърпа с фолклорни елементи и парфюм от рози бе спечелен от американка.

Официалната програма завърши в петък както си му е редът с голям купон барбекю в студентската дискотека на ТУ.


История и структура на ШСК | Съветник на ШСК | Председател на ШСК | Членове на ШСК | Срещи на Студентските клонове в България | Международна срещa на представители на Студентските клонове от Балканските страни | НВУ Факултет "А, ПВО и КИС" | Шуменски университет "Константин Преслваски" | IEEE Main Page

Начална страница

Можете да се свържете с нас на: mieee01@mail.pv-ma.bg

Valid XHTML 1.0 Transitional