Student Branch Logo
Дейности на клуба


Първа Среща на Студентските Клонове - 18.11.1998

На 18.11.1998 г. бе проведена първата среща на студентските клонове на IEEE в България. Инициатор за тази среща бе създадения на 09.09.1998 г. Студентски клон във факултет "Артилерия, ПВО и КИС", гр. Шумен. В срещата взе участие и председателя на българската секция на IEEE доц. Йордан Колев от Техническия Университет в гр. Варна. Също така на срещата присъстваха и представители на студентски клубове от цялата страна - от ТУ София, Варна, Велико Търново, Национален Военен Университет "В. Левски", студенти и преподаватели в ТУ Габрово и факултет "Авиационен", гр. Долна Митрополия, които желаят да създадат свои студентски клубове. Общия брой участници в срещата бе деветнайсет.

Срещата бе открита от съветника на Шуменския Студентски Клон (ШСК) - доц. Митрев, след което участниците се представиха и започна дискусия относно проблемите около студентските клонове и постигнатите вече резултати. Доцент Колев запозна участниците с големите възможности, които организация като IEEE може да предложи на студентите и преподавателите относно тяхното професионално изграждане.

Участниците бяха запознати и със състоялата се на 13-15.08.1998 г. среща в гр. Истанбул, в която участва представителя на студентския клон от София.

Отделено бе и време за разглеждане на материалната база на училището-домакин, в която се подготвят бъдещи специалисти по комуникационни и компютърни технологии.

В края на срещата се постигна съгласие да се проведе друга такава през май месец 1999 г.


 

Втора Среща на Студентските Клонове - 16.12.1999

Наистина такава среща се състоя, но с известно закъснение от седем месеца. Но независимо от закъснението си може да се каже, че срещата бе най-успешната до момента. Споделени бяха някои много ценни идеи и се обсъди поканата на студентския клуб от ТУ в Айндховен, Холандия, за среща на председателите на клонове от всички държави, влизащи в състава на осми регион.Среща на председателите на Студентски Клонове - 15-20.05.2000г, гр. Айндховен

Първоначалната идея на срещата беше да се съберат представители на клубовете от осми регион, но в последствие се оказа че има много представители и от други региони и срещата премина под мотото "Да съберем студентските клубове заедно!" Общия брой на участниците надхвърли 150, за което главна "вина" носят организаторите на срещата - студентския клуб на IEEE в ТУ на Айндховен и спомоществователите на събитието - компаниите PHILIPS и ASML. От българска страна в срещата участваха само двама представители - Сотир Узунов от ТУ - София и Пламен Петров от факултет "Артилерия, ПВО и КИС", гр.Шумен.

Организацията на срещата беше на изключително високо ниво домакините бяха подготвили всичко дo най-малките подробности и само веднъж се получи леко недоразумение, след като един от автобусите, превозващи участниците, получи повреда и се наложи неговата подмяна. Недоумение събуди и това, че на един от заявените участници е отказано получаването на виза от Холандското посолство в Техеран.

Програмата на срещата включваше курс за подготовка на водещи личности, която отне и по-голяма част от времето - първите два дни, последва посещение на изследователските центрове на компаниите спонсори - третия ден, симпозиум на тема "Imaging, making the invisible visible", т.е. "Представяйки си - да направим невидимото видимо" - четвърти ден и на петия ден домакините бяха подготвели екскурзия до най високата част в Холандия, а именно - "планината", както споделиха те за разположения в покрайнините на Маастрихт хълм с надморска височина от около 200 метра. Официалния език на срещата беше английския, като се чуваха също руска, италианска, българска и др. реч.

Изнесени бяха доклади относно същността и дейността на IEEE, перспективите й за развитие, организирани бяха дискусии на различни теми свързани най-вече с дейността на студентските клубове. Участниците бяха запознати с дейността на клубовете от различни Университети и преди всичко беше насърчено задаването на въпроси, което не ни затрудни особено.

Разменени бяха различни брошури и конспекти свързани с клубните активности, информация за Университети и не на последно място за самите държави, от които бяха и участниците. Голямо впечатление направи и импровизираната с помощта на турската група томбола, наградите за която бяха осигурени от самите нас. Подаръка, осигурен от българските участници в срещата - ръчно бродирана носна кърпа с фолклорни елементи и парфюм от рози бе спечелен от американка.

Официалната програма завърши в петък както си му е редът с голям купон барбекю в студентската дискотека на ТУ.

 


Среща-разговор за ролята на IEEE - 06.10.2020

Курсантите и студентите от IEEE студентския клон на Факултет "Артилерия, ПВО и КИС" отбелязаха рождения ден на Джон Атанасов (04.10) и Световния ден на IEEE (06.10) със среща-разговор на тема "Ролята на IEEE за подобряването на живота на всички хора по света".

 

 

 


 


История и структура на ШСК | Съветник на ШСК | Председател на ШСК | Членове на ШСК | Среща на председателите на Студентски Клубове 15-20.05.2000г, гр. Айндховен, Холандия | Международна срещa на представители на Студентските клонове от Балканските страни | НВУ Факултет "А, ПВО и КИС" | Шуменски университет "Константин Преслваски" | IEEE Main Page

Начална страница

Можете да се свържете с нас на: mieee01@aadcf.nvu.bg

Valid XHTML 1.0 Transitional