Киберсигурността в информационното общество

На 20 и 21.04.2017 г. в Шуменския факултет на Националния военен университет „Васил Левски” се проведе Научна конференция с международно участие на тема „Киберсигурността в информационното общество”.

 Основни организатори са Национален военен университет „Васил Левски”, Факултет „Артилерия, ПВО и КИС”, Катедра „Информационна сигурност”, Държавна комисия по сигурността на информацията, Дирекция „Сигурност на информацията” на МО, Институт по отбрана „Проф. Цветан Лазаров”, Национална лаборатория по компютърна вирусология на БАН и ШУ „Еп. Константин Преславски” - Факултет по технически науки. В конференцията участваха над 50 автори с 36 научни разработки. Участие взеха гости от Военния университет за технологии, Варшава, Р. Полша.

Пленарният доклад на тема „Проактивно изследване на хибридни заплахи в съвременната дигитална реалност“ изнесе доц. д-р Златогор Минчев – директор на Съвместен център за обучение, симулации и анализи – БАН.

Актуална информация по приоритетите на МО за изграждане на способности по киберотбрана представиха гостите от Дирекция „Сигурност на информацията“.

Интерес за участниците във Форума предизвика презентацията „3D в режим на добавена реалност“ на група ученици от СОУ „Сава Доброплодни“, ръководени от преподавателя си по информационни технологии инж. Антон Ангелов.

Традиционната девета поред конференция затвърди плодотворните взаимоотношения между основните институции, отговорни за изграждането и поддържането на киберсигурността в обществото.

 

 


                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Страницата е обновена на 28 август 2017, 12:23 часа
Назад
Върни се горе